Saltymeadow

Efter några dagars turfuppehåll så tog jag en vända igårkväll i lagom takt. Det blev 49 zoner och 5135 tp. När jag vaknade imorse så trodde jag definitivt att minst 20-30 zoner skulle vara borta. Men till min förvåning så var alla kvar.
Har de som tidigare kört nattpassen tagit semester 🙂

image

 

Saltymeadow
Är en zon på västra Västerås som ligger i ett inte allt för vackert område. Men zonen själv är fin och väl värd ett besök. Den innehåller en av de 2 runstenar därute.

Två stenar från 1000-talet står resta. Den ena är ristad med ett rundjur med långt utdragen nacktofs och svans. Den andra bär en inskrift: ”Gist lät göra bron till minne av Ösel, sin son. Han blev död i England. Gud hjälpe hans ande och själ”.

Vid stadens tidigare fyra infartsvägar låg ursprungligen fyra kapell, St Gertrud, St Örjan, St Ursula och St Olof. Lämningarna efter St Gertruds kapell finns intill gamla Köpingsvägen och på Blåsbo efter St Ursula. Inne på Stadshusets gård ses lämningar efter Dominikanernas kloster, under medeltiden kallat ”klostret på ön”.
image

2 reaktion på “Saltymeadow

    • Visst är det kul att besöka områden man normalt inte rör sig i. Jag ska skriva något om varje zon här i stan hade jag tänkt.

Kommentera