Snabb Vässla

Jag har haft planer ett tag på att förbättra min tid här i stan på Vässlan eller Eager Weasel som den heter och eventuellt gå om Fidde. Det var trots allt bara 3 sekunder som skiljde oss åt. Fidde hade sin vässla på 9.14 och jag låg på 9.17.
Började redan på lördagskvällen med att ta ett gäng zoner på östra sidan av stan. Detta för att vara säker på att jag är Region Lord till morgonen efter. De 5 sekunders bonus man får med kronan är viktig. Tog ingen zon i centrum där vässlan skulle tas, vill inte riskera att ingen tar dom och de fortfarande är mina på söndagsmorgonen.
När jag var ute på lördagskvällen och plockade zonerna så fick jag ett meddelande från Fidde. Han hade nu slipat till sin tid till snabba 8.46.
Skit också, 8.46 låg långt borta kändes det som. Nåväl man kan alltid slipa till tiden i stan så får de andra i Västerås något att sikta på.
image

Slog igång TURF på söndagsmorgonen och såg att Velocipedrytta var ute och plockade zoner. Här gällde det att agera snabbt. Han får inte plocka tillräckligt många zoner för att sno kronan av mig. Som tur är så tar han de centrala zonerna först och lämnar fältet öppet för mig.
Cyklar ner mot stan, plockar en zon på vägen för att få GPS-bonusen också.
Startar vid Tessinzone kör sedan Arospark – Growhouse – Skrapanzone – Bermuda – VasaCentral – Sunyourzone – Middlepark – BigTzone – Domchurch.
Vid Middlepark träffade jag på en polare som var ute med sina hundar på morgonen. Hann inte mer än bara hälsa innan jag stressade vidare, han tittade lite konstigt på mig 🙂
Nu började även krafterna tryta och jag var rejält trött i benen och sista vägen till Domchurch var jobbig.
Efter avslutad runda så kunde jag konstatera att jag var under 9 minuter, men orkade inte just då räkna ut exakt tid. Cyklade tillbaka till Middlepark och letade rätt på kompisen som var där. Var tvungen att förklara varför jag inte stannat till första gången 😀

Nu på måndagsmorgonen när statistiken var körd så kunde jag konstatera att satsningen gav resultat.
Ny tid för Vässlan i Västerås är 8.36
Länk till Vässlan

Så nu väntar jag på nytt försök av Fidde. Får se hur snabba vässlor vi kan få till 🙂
Det finns nog möjlighet att sänka tiden 6 sekunder här i stan.

6 reaktion på “Snabb Vässla

 1. Grattis! 8 minuter… vi har nog en bit dit här i Gävle. Nu var det dock längesedan jag försökte och det börjar bli dags.

  Skulle nästan ge mig på ett försök i Västerås också, men hur tidigt var du ute? Västerås centrum är ju lite mer välplanerat än här I Gävle tycker jag – Efter kl 06:30 börjar det bli väldigt ryckig åkning.

  • Tackar
   Jag var ute strax efter 8 på söndagsmorgonen. Det var i stort sett tomt i centrum frånsett några tidiga hundägare och någon eftersläntrare från krogen.

 2. räknar med att jag beroende på klockslag borde kunna sänka min tid med ca sex sekunder med,samt min nya rank, 2*9=18 18+6=24, så jag borde i bästa fall kunna sänka min till 8:22…

  • Tvivlar inte att du snart återkommer med en ny tid som man får sikta på 🙂
   Viktigast är att vi fick bort fuskaren på första plats

   • Absolut! sådana vill man inte ha i toppen, får se vad jag lyckas med, ska på turf-fri semester i 1 månad snart,prio ett är nog ändå att filma den:)

Kommentera