Prag

För ett tag sedan så tog jag och familjen en långweekend ner till Prag. Det var mitt första besök i denna härliga huvudstad. Förutom att äta gott och besöka en del utflyktsmål så blev det givetvis turfande också.
Första zonen att ta blev PragueSquare mitt i stan.

image

image

Alldeles i närheten fanns den märkliga astronomiska klockan som alla vi turister flockades runt vid varje heltimme 😉

Nästa zon att ta några dagar senare var PragueView. Denna zon ligger lite avsides mot de andra och är lite mer omständig att ta. Gör man det dessutom den 28/10 så får man räkna med inte vara ensam där.
När vi kom upp på platsen så var det fullt av militärer på plats.
Den Tjeckiska Statens Dag firas 28/10 därav uppståndelsen, men det märktes inte speciellt mycket på andra ställen i stan.

image

image

image

På vägen ner mot centrum så stannade vi till utanför Nationalmuseumet där zonen PragueCulture ligger.

image

image

Sista zonen att lägga beslag på var den som ligger på Karluv Most (Karlsbron). Detta måste vara en av europas mest kända bro. Denna bro började byggas 1357. I slutet av 30-åriga kriget 1648 så försökte svenska armén ockupera Prag, men lyckades inte komma över Karlsbron. Denna bro var den enda över floden Moldau vid den tiden.
Det som den svenska truppen misslyckades med blev en framgång för mig 😉
Mitt i horden av turister så smög jag på mig kronan
image

image

image

image

Prag är en härlig stad som jag gärna återvänder till.
Får ni tid över så besök även Prags Zoo som är stort och har många djur.

4 reaktion på “Prag

  • Kan definitivt rekommendera Prag. 2 timmars flygresa och man är där nere.
   Bor man sen precis öster om floden i Prag1-området så har man nära till allt. Dessutom fullt med restauranger som serverar god mat.

 1. Håller med om att Prag är en härlig stad. Mycket vacker och då jag var där för många år sedan nu så var det stor nybyggaranda om man kommer lite i kanten av stan eller ut på landet. Och byggnader och monument som var imponerande och kanske lite konstiga. Som det ”Dansande huset” – där har jag lagt zonförslag och vid det lilla Eiffeltornet i den stora parken ”på andra sidan floden” där jag också lagt ett förslag. Vi var också på ett par olika teaterföreställningar som antagligen är unika av sitt slag, men den där ”dödskallekyrkan” i Sedlec/Kutna Hora kom jag aldrig iväg till så ja det finns mer att se och jag återvänder gärna till Prag. Och Tjeckien. Någon gång…

  • Vi var också upp till Petrin tornet. Tog bergbanan upp och sedan promenerade vi ner mot slottet och katedralen.
   Såg också det dansande huset vid floden. Blir lätt såna utflykter när man bor med en byggnadsingenjör 😉
   Det är ju hur smidigt som helst att åka kommunalt runt hela stan. Man hoppar av och på bussar, spårvagnar och tunnelbanan.

Kommentera