-är du polis?

Idag på vägen hem från jobbet så blev det vanliga stoppet i Tomaszone.
När jag stod där så gled det fram en kille som direkt fråga:
-är du polis?
Hans 2 polare var en bit bort och kollade intressant på oss.
Jag kontrade med varför han undrade det, men han bara upprepade sin fråga. Sen la han till att jag som polis måste isåfall svara Ja på den frågan.

Jag undvek att svara då utan undrade varför han var så intresserad av det.
Då berättade han faktiskt att han sett mig stå där många gånger och även utanför hans lägenhet. Ofta fipplande med mobil eller annan elektronisk utrustning 🙂
Då informerade jag bara om att jag inte var polis & det var ett gps-/motionsspel och inget annat.
Han var nöjd med det och bad om ursäkt innan han gick tillbaka till polarna.

Ångrar så här i efterhand två saker

1. Att jag sa att det var ett gpsspel. Han var ändå inte den sorten som skulle kunna bli intresserad

2. Att jag inte sa att jag tillhör en annan statlig myndighet, men det är inte polisen 😉

Det hade nog fått honom att fundera en hel del vad man isåfall gjorde med den ”elektroniska utrustningen” 😀

5 reaktion på “-är du polis?

 1. Haha…den frågan har jag också fått.

  Var ute och körde på Bäckby i svarta shorts, svart jacka och svart hjälm kl ett på natten när en bil full med folk plötsligt svänger in framför mig och stannar vid ett övergångsställe. ”Är du polis?” frågar killen som vevat ner rutan…
  ”Näää…vadårå?” frågar jag och är beredd på att dra iväg järnet.
  ”Du såg ut att vara polis och vi vill ha koll på vilka som håller till här ute…så du motionerar bara kl ett på natten?”…
  ”japp” svarar jag…”jobbar skift”…
  ”ok…bra, då vet vi” svarar killen i bilen och de drar iväg med skrikande däck…

  Jag cyklar vidare mot stonechip med lite högre puls än vad jag brukar ha där… 😀

 2. Haha, oj vad många gånger jag har fått den frågan runt medborgarplatsen och bearzone. En gång med ett nästan identiskt förlopp: Ung kille frågar om jag är polis och säger att jag måste svara ja om jag är det. Jag ångrar att jag inte svarade ”Så jag måste berätta för dig om jag arbetar undercover på narkotikaspan? Skulle inte tro det…” 😀
  En annan gång hade jag stannat vid medizone och en seriöst berusad kille sitter några meter bort och skriker ”hallå grisen, hallå” mm. jag fipplar som vanligt med mobilen en stund (rekar nästa attackrunda), glider sen fram till honom och tar av hörlurarna, och frågar vad han vill. Honom gick det inte att övertyga om att jag var civil 😉

 3. Jag fick frågan igår kväll när jag cyklade upp på LongBerg (utkiksplatsen på Långberget i Strängnäs).
  Det är en liten yta och det var fyra ”ungdomar” där så jag kände att ett hej var på sin plats när jag kom upp.
  Hej.
  Hej, är du polis?
  Nej.
  Vad är det för mätare du har på armen då?
  En telefon. (då fnissade hans kompisar lite)
  Sen förklarade jag vad jag höll på med och de verkade lite intresserade.

Kommentera