Cykeln är lagad

Egentligen borde jag skrivit detta inlägg för 2 veckor sedan. Men det dök upp turf, jobb å annat mellan.
Det såg ut så här efter en turfvända en kväll.

image

Så det blev en tur till Cykloteket. Frågan var om detta var acceptabelt på en 6 månader gammal cykel.
Efter en stunds diskussion konstaterade de att det var bara att betala för reservdelar. Tydligen ska vevpartit bara hålla 400 mil 🙁

Så jag inhandlade nya grejer tillsammans med det enda verktyg som behövs.

image

image

Förutom det enda verktyg man behöver så krävs det även en gummiklubba och en momentnyckel med insexbits 😉

En rejäl rengöring

image

sen montering av nya grejer.  Tog ungefär 15 minuter för hela bytet.

image

Nya bättre grejer på plats 🙂

Gammalt skit som ska slängas

image

Nu hoppas jag det håller längre än 400 mil.

5 reaktion på “Cykeln är lagad

   • hitta en ärlig cykelhandlare är döfött. När jag kom in med min scott på service som ingick i köpet och påpekade det skeva bakdäcket som jag är säker på att cykeln faktiskt såldes med blev jag mer elelr mindre häcklad av personalen.

    Själv är jag sugen på att ta cyklotekets 2 cykelmekaniker-utbildningar.. dom är inte dyra och dom skulle nog spara in en jävla massa pengar och ge mig finare cyklar under en längre tid 😉

 1. Min erfarenhet är att vevlagret har sett sina bästa dagar efter 4-500 mil. Men att vevpartiet (armar + kransar + pedaler) skulle vara slut efter 400 mil känns absolut inte rätt. Frågan är vad det var som gick sönder. Var det det splinsen? Om så var fallet kan det bero på dåligt montage och/eller att saker glappat och inte efterdragits. Kan ju också vara matrialfel. Är inte förvånad över deras ståndpunkt att inte göra ett garantiärende av det (om det nu var så att cyckeln var ny). Hade nog avkrävt dem på ett utlåtande på vad som gått sönder och varför, sedan hade det kanske inte gjort någon skillnad men de hade nog kännt en vis skam för så ska det inte vara! Har vevarmen inte varit åtdragen och glappat ja då
  kan det nog vara så att det var försumlighet från ägarens sida (trist men sant).

  Har mååånga års erfarenhet av cykling och jag kan säga att att jag aldrig varit med om att ha problem med splinsen. Cycklat av ett par pedalaxlar, matrialutmattning. Bytt kransar p.g.a slitage (vid sommarcykling håller det flera tusen mil, vid vintercykling kan några hundra mil vara tillräckligt). Vevarmar har jag aldrig haft problem med. Vevlager är förbrukningsvara, de blir bara sämre och sämre fråga vilken cyckelhandlare som helst.

  PoBe

  p.s. imponerade däckslitage 🙂

Kommentera