Bilkörning i gräszoner

Nu ger jag mig in i ett infekterat område när det gäller Turfning :O

Det gäller dessa bilturfare som inte orkar kliva ur bilen när de kommer fram till zoner på gräs. Oftast är det nya turfare som kör så i början och sedan tröttnar, då detta inte är deras grej.

Igår tog jag saltymeadow och såg att någon kört in med bil där.
Det här tidigare inte funnits spår där sen zonen kom till. Utan detta är från den senaste månaden.

Här har man kört in och ställt sig framför runstenen. Kortet är taget från där man ställer bilen, alltså handlar det om 3-4 meter.

image

Orkar man inte kliva ur bilen för att gå 3 meter så bör man tänka sig för om Turf är rätt sak att hålla på med.

Man har även kört runt på gräsplätten, både runt runstenen och på ytan till höger om stenen.

image

Nu kanske någon tänker på att märkena är efter någon som vill vända på den platsen. Gatan bredvid har gott om plats att vända på. Så den ursäkten
funkar inte

Hoppas detta inte fortsätter.

Happy Turfing

6 reaktion på “Bilkörning i gräszoner

 1. Nej, det är vekligen bedrövligt!

  Jag tycker även att det är dags att lyfta diskusionen om det inte är dags att flytta ut alla gräszoner på cykelvägarna. I Västerås har det blivit så många turfare att mattorna inte håller när deet är blött. Jag ser heller ingen poäng med att zonen måste ligga nån meter från cykelbanan heller. Så, alla zonläggare där ute, tänk om!

  • Vissa populära gräszoner som är väldigt välbesökta bör man nog se över om man kan utvidga lite. Men inte alla zoner besöks så ofta att det blir ett problem.

   Här däremot handlar det om man kör bil där man öht inte ska vara med bilen. Vi har sett det problemet tidigare, men det har försvunnit efter ett tag när dessa bilturfare tröttnat.
   Vi får hoppas på bättring bara

 2. Den där zonen har jag tagit med bil för länge sedan. När jag jagade 1k unika. Men stannade bredvid och gick ut förstås. Bred väg och lite trafik. Fast det var ju helg när jag var där. Kollade även in stenen på motsvarande sida. Har för mig att det stod en där med. Eller så dagdrömmer jag bara…

  Personligen vågar jag inte åka på gräs då jag en gång i tiden sjunkit ner i lös jord och fastnat och fått ringa bärgare.

Kommentera