Knivdråpet

Idag välsignades nordöstra Västerås med en ny zon – KNIVDRÅPET –
En zon som ligger lite otillgängligt till för bilturfare, de får gå en bit. För cykelturfare så går det att cykla ända fram genom skogen. Det går ett 2.5km motionsspår runt zonen. Det är inte populärt att cykla i spåret.

Från Arkeologgatan cyklar man rakt fram över spåret och in i skogen.

image

Det blir lite blött halvvägs men zonen ligger på en höjd. Mitt i zonen står det en ring av stubbar med namn på runt en sten. Är detta den beryktade hällen med ristningen på? Mer om det nedan.

image

Här är stubbcirkeln.

Saxat från geocacheforumet:

Käringhällarna
Det finns en gammal legend som säger att två kvinnorhamnade i knivslagsmål i samband med julottan i Furbykyrka ca år 1470.
Den ene av dem dog och begravdes enligt legenden i ett kärr norr om denna plats. Bilden av en kniv ristades in någonstans i dessa hällar för att symbolisera händelsen.
Flera nu levande personer säger sig ha sett ristningar vid platsen, som kallas Käringhällarna, men ingen har återfunnit ristningarna trots sökande.
Kan du hitta dom?

En mycket bra lagd zon 5/5

5 reaktion på “Knivdråpet

  1. Häftigt att hitta på ett gäng stubbar istället för en hällristning 🙂
    På nå vis en riktig fullträff!
    Fler roliga zoner i stan tack…. å så några utfyllnadszoner på västra sidan så den blir lite turfvänligare och mer välbesökt

  2. Kniven hittad 🙂 Gjorde en expedition i kväll och hittade den inristade kniven nästan omgående med hjälp av koordinaterna i länken jag la upp innan. Kniven finns strax väster om zonen, runda granarna så finner ni den, man ser ett tydligt inristat knivblad i stenen.
    Använd inte WAS84 koordinaterna utan RT90 så kommer ni rätt.

Kommentera