Ibland gör det ont

Ibland gör det ont att Turfa.
Välpumpade MTB-däck i kombo med blöt asfalt, hög fart och kurva resultera i markkänning  🙂
Man kan säga att åtminstone 1av dessa ska bort.

image

På första km av 3 mils rundan idag 😀

image

kom ihåg hjälm därute 😉

Knivdråpet

Idag välsignades nordöstra Västerås med en ny zon – KNIVDRÅPET –
En zon som ligger lite otillgängligt till för bilturfare, de får gå en bit. För cykelturfare så går det att cykla ända fram genom skogen. Det går ett 2.5km motionsspår runt zonen. Det är inte populärt att cykla i spåret.

Från Arkeologgatan cyklar man rakt fram över spåret och in i skogen.

image

Det blir lite blött halvvägs men zonen ligger på en höjd. Mitt i zonen står det en ring av stubbar med namn på runt en sten. Är detta den beryktade hällen med ristningen på? Mer om det nedan.

image

Här är stubbcirkeln.

Saxat från geocacheforumet:

Käringhällarna
Det finns en gammal legend som säger att två kvinnorhamnade i knivslagsmål i samband med julottan i Furbykyrka ca år 1470.
Den ene av dem dog och begravdes enligt legenden i ett kärr norr om denna plats. Bilden av en kniv ristades in någonstans i dessa hällar för att symbolisera händelsen.
Flera nu levande personer säger sig ha sett ristningar vid platsen, som kallas Käringhällarna, men ingen har återfunnit ristningarna trots sökande.
Kan du hitta dom?

En mycket bra lagd zon 5/5

Saltymeadow

Efter några dagars turfuppehåll så tog jag en vända igårkväll i lagom takt. Det blev 49 zoner och 5135 tp. När jag vaknade imorse så trodde jag definitivt att minst 20-30 zoner skulle vara borta. Men till min förvåning så var alla kvar.
Har de som tidigare kört nattpassen tagit semester 🙂

image

 

Saltymeadow
Är en zon på västra Västerås som ligger i ett inte allt för vackert område. Men zonen själv är fin och väl värd ett besök. Den innehåller en av de 2 runstenar därute.

Två stenar från 1000-talet står resta. Den ena är ristad med ett rundjur med långt utdragen nacktofs och svans. Den andra bär en inskrift: ”Gist lät göra bron till minne av Ösel, sin son. Han blev död i England. Gud hjälpe hans ande och själ”.

Vid stadens tidigare fyra infartsvägar låg ursprungligen fyra kapell, St Gertrud, St Örjan, St Ursula och St Olof. Lämningarna efter St Gertruds kapell finns intill gamla Köpingsvägen och på Blåsbo efter St Ursula. Inne på Stadshusets gård ses lämningar efter Dominikanernas kloster, under medeltiden kallat ”klostret på ön”.
image

Warblerzone

Gårdagens turfrunda tog mig till de västra sidan av stan. Inte ofta man är där, men nu ville jag ta en längre träningsrunda så då passar det.
Passade på att ta en av de senaste tillskotten av zoner på väster, nämligen Warblerzone. En zon med just nu 125 take-over points och 5pph.
Zonen ligger fint till i en backe och är lätt att besöka.

image

Gårdagens session gav 69 zoner och blev 4.2 mil. På warded ser man bara sträckan fågelvägen
Här är sessionen

Snabb Vässla

Jag har haft planer ett tag på att förbättra min tid här i stan på Vässlan eller Eager Weasel som den heter och eventuellt gå om Fidde. Det var trots allt bara 3 sekunder som skiljde oss åt. Fidde hade sin vässla på 9.14 och jag låg på 9.17.
Började redan på lördagskvällen med att ta ett gäng zoner på östra sidan av stan. Detta för att vara säker på att jag är Region Lord till morgonen efter. De 5 sekunders bonus man får med kronan är viktig. Tog ingen zon i centrum där vässlan skulle tas, vill inte riskera att ingen tar dom och de fortfarande är mina på söndagsmorgonen.
När jag var ute på lördagskvällen och plockade zonerna så fick jag ett meddelande från Fidde. Han hade nu slipat till sin tid till snabba 8.46.
Skit också, 8.46 låg långt borta kändes det som. Nåväl man kan alltid slipa till tiden i stan så får de andra i Västerås något att sikta på.
image

Slog igång TURF på söndagsmorgonen och såg att Velocipedrytta var ute och plockade zoner. Här gällde det att agera snabbt. Han får inte plocka tillräckligt många zoner för att sno kronan av mig. Som tur är så tar han de centrala zonerna först och lämnar fältet öppet för mig.
Cyklar ner mot stan, plockar en zon på vägen för att få GPS-bonusen också.
Startar vid Tessinzone kör sedan Arospark – Growhouse – Skrapanzone – Bermuda – VasaCentral – Sunyourzone – Middlepark – BigTzone – Domchurch.
Vid Middlepark träffade jag på en polare som var ute med sina hundar på morgonen. Hann inte mer än bara hälsa innan jag stressade vidare, han tittade lite konstigt på mig 🙂
Nu började även krafterna tryta och jag var rejält trött i benen och sista vägen till Domchurch var jobbig.
Efter avslutad runda så kunde jag konstatera att jag var under 9 minuter, men orkade inte just då räkna ut exakt tid. Cyklade tillbaka till Middlepark och letade rätt på kompisen som var där. Var tvungen att förklara varför jag inte stannat till första gången 😀

Nu på måndagsmorgonen när statistiken var körd så kunde jag konstatera att satsningen gav resultat.
Ny tid för Vässlan i Västerås är 8.36
Länk till Vässlan

Så nu väntar jag på nytt försök av Fidde. Får se hur snabba vässlor vi kan få till 🙂
Det finns nog möjlighet att sänka tiden 6 sekunder här i stan.

VemKasta

Nationaldagen till ära så tog jag Vemkasta när det firades på Djäkneberget i Västerås.
För dom som inte kan greppa vad namnet VemKasta kommer ifrån, så handlar det om det legendariska Vem vare som fakkin kasta turken. Ett legendariskt Youtubeklipp som startade en hel trend med liknande videos.
Videon: Vem var det som kasta

Discgolfbanan som fanns på Djäkneberget var en rolig stadsbana på 9 hål. Och klippet är från hål 2. Vågade man satsa så var det helt möjligt med hole in one där, men missade man så kunde discen försvinna över kanten bakom och man hade lite att göra innan den satt i korgen.

Själva zonen ligger dock vid dansbanan strax till höger i bilden nedan.
Djäkneberget är en fin plats att ta en fika på under sommaren. Du har utblick över större delar av Västerås centrum och de östliga stadsdelarna

1.600.000

Ännu en kvällsrunda och en lugn sådan. Det blev 28 zoner tagna på den lilla centrumturen.
Jag upptäckte dock när jag kom hem att jag passerat 1.600.000 totalpoäng, en liten milstolpe i sig 🙂
Sen så såg jag även att jag nu har turfat 11033km och tagit 7330 zoner. Så det blir garanterat 7500 zoner och en ny medalj innan denna omgång är slut 😀

image

image

Som vanligt så regnade det när jag var ute. Kanske ska extraknäcka som regnmakare.
Blir det för torrt ute så ring mig så sätter jag mig på cykeln och turfar. Regnet är inte långt borta då 🙂

1-års Jubileum

Idag är det 1-års jubileum för mig som Turfare. Mina första officiellt tagna zoner var i Stockholm. Då började jag med att ta Bigoldzone från Blabert och avslutade med Slusszone. Här kan man se det i warded
Förmodligen så tog jag några i västerås innan eftersom jag fick tips om Turf när jag var hemma. Men tydligen tog jag inte tillräckligt många så det kom med i statistiken.

Idag 1 år senare så ser statistiken ut så här:
Total points: 1.578.831
Zones taken: 7212 / 334 unique
Regions visited: 10
Turf-distance: 10789.3 km
Zones lost since last takeover: 16
Most visited zone: VasHagaZone (295 times)

Så idag så blir det en jakt på unika i länet. Kommer att uppdatera bloggen under resans gång.

Första unika på färden blev Hallstapower. En fint belägen zon.
image

Vid Färna herrgård & spa ligger föga överraskande Färnazone 😉
image

Efter Skinnskatteberg där jag inte tog några kort pga ösregn så fortsatte jag till Fagersta där jag även hittade 1 unika zon.
Nästa stopp var Norberg där jag tog 10 unika zoner och hittade Mimerlaven, väldigt häftig byggnad

Efter Norberg blev det Avesta där jag tog några zoner, men inte alla tyvärr
Ponyzone

Skateparken

Efter det blev det ett snabbt stopp i Sala och Skultuna
Totalt så tog jag 31 unika zoner, körde 27 mil (sjukt drygt) och flera timmar. Det dröjer nog innan man gör en likadan sväng igen 🙂
Så nu är jag en bra bit på väg att klara mitt mål på 50 unika zoner denna omgång